Ανοδικά αντιδράει στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Oι επενδυτές, μετά τις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, επιχειρούν να αντιδράσουν και να διατηρήσουν το τεχνικό όριο των 810 – 815 μονάδων.

Ωστόσο, η προβληματική εικόνα στις τράπεζες συνεχίζεται, με τους αναλυτές να αδυνατούν να εξηγήσουν με ακρίβεια τα αίτια των διαρκών ρευστοποιήσεων.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,68% στις 817,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.130,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,55% στις 1.037,38 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank, η οποία είχε πιεστεί σημαντικά το προηγούμενο διάστημα, σήμερα σημειώνει κέρδη 3,45%, με τον ΑΔΜΗΕ να την ακολουθεί με άνοδο 2,45%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο, Εθνική, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ.

Ήπια ανοδικά κινείται η πλειονότητα των μετοχών του FTSE 25, μεταξύ των οποίων οι Λάμδα, Eurobank, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Grivalia, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΕΕ, Σαράντης και Folli Follie, ενώ στον αντίποδα, μόνο η Jumbo και η Motor Oil κινούνται με αρνητικό πρόσημο, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 0,4%.

Τέλος, υπενθυμίζεται εδώ ότι οι μετοχές της Πειραιώς βρίσκονται από χθες σε αναστολή διαπραγμάτευσης, λόγω της διενέργειας reverse split. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς με ονομαστική αξία 6 ευρώ από 0,30 ευρώ θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής σταμάτησε στην τιμή των 0,2320 ευρώ, μετά από ένα τριήμερο σερί ισχυρότατων πιέσεων που δέχτηκε ο τίτλος. Η μετοχή έχασε στο διάστημα αυτό πάνω από το 12% της αξίας της με τον όγκο των συναλλαγών να αυξάνεται αισθητά.

Κατά την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, οι μέτοχοι θα λάβουν μία μετοχή για κάθε 20 παλαιές, με τον συνολικό αριθμό των μετοχών να περιορίζεται στα 436.659.164. Η τιμή όταν επιστρέψει στο ταμπλό θα είναι στα 4,64 ευρώ.

Στο μεταξύ, σημαντική βελτίωση εμφάνισε τον Ιούλιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 98,2 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2015. Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του ΙΟΒΕ, η αύξηση του σχετικού δείκτη αποδίδεται στην ισχυρή βελτίωση του κατασκευαστικού κλάδου, κυρίως σε σχέση με τα δημόσια έργα.


Newsroom