Σε κούρσα για δύο εξελίσσεται η διεκδίκηση της «Avis». Οπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκαν δύο προσφορές στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του 94% της Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ (γνωστή στην αγορά ως «Avis»). Η μία υποβλήθηκε από το Virtus South European Fund του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, με βασικό υποστηρικτή την Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, και άλλους γνωστούς Ελληνες επιχειρηματίες. Η δεύτερη προσφορά υποβλήθηκε από το αμερικανικό private equity fund Fortress.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε πρόσφατα δώσει νέα μικρή παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, η οποία έληξε την περασμένη Παρασκευή. Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι, κατά πληροφορίες, περίπου δύο φορές υψηλότερες συγκριτικά με αυτές που κατατέθηκαν πριν από μερικά χρόνια και έφθαναν περίπου τα 170.000.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Avis Hellas έχει κοστολογηθεί στα 330 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δανείων ύψους 245 εκατ. ευρώ που έχει λάβει από την Πειραιώς με ευνοϊκούς όρους, ενώ η εταιρεία το 2016 αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 152,5 εκατ., με ρεκόρ κερδών ebitda στα 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. (+41%).

Επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700 αυτοκίνητα), οι αγορές αυτοκινήτων (8.600 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν 7 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις.


Newsroom