Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 15:00 (ώρα Ελλάδας), στο δίκτυο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, με τον εκπρόσωπο της ρωσικής αντιτρομοκρατικής να κάνει λόγο για 10 νεκρούς, σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη και ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν, δήλωσε ότι «δεν είναι ακόμη σαφή τα αίτια, αλλά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα», συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας. Πάντως το ρωσικό πρακτορείο Interfax κάνει λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια με σκοπό να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικούς σταθμούς, στον Sennaya Ploschad και στον Tekhnologichesky Institut, ο οποίος εξυπηρετεί δύο γραμμές του μετρό. Μάρτυρας που μίλησε στο Reuters, είδε οχτώ ασθενοφόρα κοντά στο σταθμό Sennaya Ploschad.

Την ίδια στιγμή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fontanka μεταδίδει ότι έχουν κλείσει τρεις σταθμοί του μετρό, ενώ το RT ανεβάζει τον αριθμό στους 8 σταθμούς.


Newsroom