Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ´ εξακολούθηση πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε πως βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ,  η συνεδρίαση του ΔΣ ήταν υποχρεωτική μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

«Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν απλός συντονιστής- μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ. Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρεβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Αναφερομενος στο ότι ο κ. Γεωργίου, όταν ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ διατηρούσε θέση και στο Δ.Ν.Τ, ο εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικα: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου Δ.Ν.Τ για διάστημα μερικών μηνών.

Με το άκουσμα της πρότασης του εισαγγελεα, που τάχθηκε υπέρ της ενοχής του κατηγορουμένου, το ακροατήριο χειροκροτώντας φώναζε: «Ζήτω η Ελλάς».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί.


Newsroom