Καμία απάντηση στα αμείλικτα ερωτήματα για τις επικοινωνίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Χριστοφορίδη και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προκειμένου να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1, δεν έδωσε ο Πάνος Καμμένος στην θλιβερή παρουσία του μετά την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε αμήχανος και χωρίς να προσθέσει ούτε ένα στοιχείο σε όσα ως τώρα επικαλείται ο ίδιος και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αν και προκλήθηκε επανειλημμένα από τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Γυμνός» από επιχειρήματα δεν απάντησε για ποιο λόγο συνομίλησε 12 φορές και για 21 λεπτά με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, δεν απάντησε αν έχει συνομιλήσει με τον λιμενικό Χριστοφορίδη, ενώ εξέθεσε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς αρνήθηκε να απαντήσει ακόμα και στο ερώτημα αν τον είχε ενημερώσει για όσα ο ίδιος ισχυρίζεται ότι γνώριζε.

«Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;», ήταν μερικά μόνο από τα ερωτήματα που τέθηκαν στον κ. Καμμένο από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος έκανε πως δεν άκουσε και περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές: «Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα!».

«Απαντήστε σε αυτά που ρωτάμε και μην μας λέτε ιστορίες για αγρίους», του είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις: Ο Καμμένος προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει τον Τσίπρα στην εξουσία

«Δεν συζητάμε για το αν ο Καμμένος ήθελε να βρει την αλήθεια, αλλά για το αν προσπάθησε να παγιδέψει τον Μαρινάκη για να κρατήσει στην εξουσία τον Τσίπρα», δήλωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι σήμερα «δεν μιλάμε για το Noor1», καλώντας τον να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή. «Πάμε να μιλήσουμε για αυτά που ξέρουμε, ότι δηλαδή μίλησε με τον ισοβίτη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Υπενθυμίζω δηλώσεις σας για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έλεγε πληρωμένο εκτελεστή χαρακτήρων. Έγινε κήρυκας κάθαρσης τώρα. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι πράγματι μίλησε, αλλά για να του ζητήσει να πει την αλήθεια», πρόσθεσε.

«Από τους λογαριασμούς Προκύπτει ότι ο υπουργός μίλησε 21 λεπτά σε 12 διαφορετικές συνομιλίες και SMS, τι ακριβώς είχατε να πείτε; Προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή τον δικό σας λογαριασμό για να δούμε αν μιλήσατε με τον κ. Χριστοφορίδη», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τι είπατε με τον Γιαννουσάκη, με ποια αρμοδιότητα τον καλέσατε; Γνωρίζετε τον Χριστοφορίδη; Και πόσο τυχαίο που όλα αυτά συμβαίνουν όταν υπερασπίζεστε τον Ιβάν Σαββίδη και όταν ο Β. Μαρινάκης αρπάζει τον ΔΟΛ από τον Σαββίδη; Και τη στιγμή που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ενώ έχει από τον Ιανουάριο τις συνομιλίες, τυχαία τις δημοσιεύει 24 ώρες πριν τον διαγωνισμό του ΔΟΛ;».

Καμμένος: Υπερασπίζεται επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υποθέσεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Η αξιωματική αντιπολίτευση μέχρι τώρα είχε μια παγκόσμια πρώτη, έκανε αντιπολίτευση προς την Ελλάδα και αυτό το έδειξε ξεκάθαρα στην αξιολόγηση. Καταλαβαίνω το μένος όταν ιδιαίτερα σήμερα στο δεκαετές ομόλογος έφτασε το 25,4% χαμηλότερο από το Δεκέμβριο του 2009. Είναι φυσικό ότι έπρεπε να βρει ένα τέχνασμα να πάει τη συζήτηση αλλού και έρχεται σήμερα εδώ και έχει άλλη πρωτοτυπία.

Μετά τον Κοσκωτά, ταυτίζεται με έναν πολίτη, με έναν επιχειρηματία ο οποίος δεν είναι ένας απλός επιχειρηματίας. Είναι ένας πολίτης που έχει εκκρεμείς υποθέσεις με την δικαιοσύνη. Για την υπόθεση noor1, φαίνεται να έχει εμπλοκή με το πλοία και να δίνει εμβάσματα στον Γιαννουσάκη που είναι ο μάρτυρας που ήθελε να καταθέσει. Στην υπόθεση μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, για εμπόριο πετρελαίου, (…) σύλληψη του διευθυντή του κύριου Μαρινάκη με 22 χιλιάδες ευρώ και παράλληλα υπάρχει εμπλοκή του με δίωξη κακουργηματική από το 2006 που δύο φορές αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν δηλώσει αποχή. Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Και είναι η πρώτη φορά μετά την υπόθεση Κοσκωτά, που ο κύριος Σούρλας κατέθεσε ερώτηση για τα σκάνδαλο Κοσκωτά, εκλήθη να ανακαλέσει την ερώτηση, βγήκε ερώτηση από τη ΝΔ ότι δεν έχει καμία σχέση και μάλιστα η Καθημερίνη που αγόρασε μετά ο Κοσκωτάς γράφει ύποπτη ερώτηση της ΝΔ.

Η υπόθεση Νoor1 δεν είναι μια απλή υπόθεση ναρκωτικών, έχει διεθνείς προεκτάσεις, αφορά διακίνηση ναρκωτικών 3 τόνων αξίας 30 εκατομμύριων ευρώ που θα σκότωνε 100.00 παιδιά πέραν ότι το προϊόν των χρημάτων αυτών φαίνεται να έρχεται από το Ιραν και το πετρέλαιο προφανώς θα αποτελούσε αντάλλαγμα για την υπόθεση τρομοκρατίας.

Δευτερολογία Γεωργιάδη: Γνώριζε ο Τσίπρας και, αν ναι, γιατί είδε τον Μαρινάκη;

Στη δευτερολογία του ο Άδωνις Γεωργιάδης ρώτησε τον υπουργό εάν ήταν ενήμερος ο Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση, τονίζοντας ότι στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε.

«Μένω έκπληκτος με όσα είπατε. Σας είπα ότι εδώ δεν θα δικάσουμε το Noor1, να πάτε στον ανακριτή να καταθέσετε στοιχεία. Εσείς εδώ όμως κάνατε την δίκη του Μαρινάκη. Ένα χρόνο πριν δεν πανηγυρίζατε για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; Ο ένας από αυτούς δεν ήταν ο κ. Μαρινάκης; Δηλαδή σε γνώση σας δίνατε μία από τις 4 άδειες σε έναν ελεγχόμενο για λαθρεμπορία και εμπόριο ναρκωτικών; 

Δεν απαντήσατε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθεσα. Φαίνεστε πολύ στριμωγμένος. Στο τέλος εύχομαι να μην έχει η υπόθεση την κατάληξη που νομίζω. Αν έχετε πάρει τηλέφωνο τον Χριστοφορίδη που φαίνεται ότι εκβιάζει τον Γιαννουσάκη και του λέει επί λέξει «τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις έναν εχθρό;». Θα φανεί ότι έχετε μιλήσει, όταν ανοίξουν οι τηλεφωνικές καταγραφές;

Έχετε μιλήσει με την κυρία Τζίβα; Έχετε ως ΥΕΘΑ την αρμοδιότητα ποιος θα πάει σε ποια φυλακή και τι ώρα; Είχατε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα; Αν τον ενημέρωσε, γιατί ο πρωθυπουργός είδε στο Μαξίμου τον κ. Μαρινάκη; Δεν προστατέψατε τον πρωθυπουργό από έναν άνθρωπο σαν αυτόν που περιγράψατε; Εμπόρους ναρκωτικών βλέπει ο Τσίπρας στο Μαξίμου;

Απαντήστε σε αυτά που ρωτάμε και μην μας λέτε ιστορίες για αγρίους», τόνισε.

Πηγή: parapolitika.gr


Newsroom