Η Apple έβγαλε τις ενημερωτικές εφαρμογές των New York Times (στα αγγλικά και στα κινεζικά) από το iTunes στην Κίνα, κατόπιν αιτήματος από τις τοπικές αρχές. 

Όπως σημειώνει το Reuters, οι συγκεκριμένες, εφαρμογές, που η εφημερίδα ανακοίνωσε πως απομακρύνθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου, είναι οι πιο πρόσφατες δυτικές υπηρεσίες που πέφτουν στη δυσμένεια των κινεζικών αρχών, μετά το iBooks και του iTunes Movies της ίδιας της Apple, που έχουν μπλοκαριστεί από τον Απρίλιο.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα μόλις έναν μήνα αφού η αρμόδια αρχή της Κίνας ζήτησε πιο εκτενή έλεγχο των ΜΜΕ, επικαλούμενη φόβους περί κοινωνικής αναταραχής και απειλών για την εθνική ασφάλεια.

Η ανάπτυξη του Ίντερνετ στην Κίνα πρέπει να σέβεται τους νόμους και κανονισμούς της Κίνας, τόνισε ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, ερωτηθείς σχετικά. Από πλευράς της, η Αϊλίν Μέρφι, εκπρόσωπος των NY Times, είπε στο Reuters πως η εφημερίδα ζήτησε από την Apple να επανεξετάσει το θέμα.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις ιστοσελίδες των Times από το 2012 μετά από μια σειρά άρθρων σχετικά με την περιουσία και την οικογένεια του τότε πρωθυπουργού, Γουέν Τζιαμπάο.


Newsroom