Η Ρωσία αύξησε τις επενδύσεις της στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα, φθάνοντας τον αντίστοιχο δείκτη στο μάξιμουμ από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Τον Μάιο του 2017 οι ρωσικές επενδύσεις στα δεκαετή αμερικανικά ομόλογα (US Tresuries) αυξήθηκαν κατά 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια φθάνοντας συνολικά τα 108,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τυπικά η αύξηση αυτή παρατηρείται για πέμπτο κατά σειρά μήνα, αλλά στην πραγματικότητα οι επενδύσεις που έγιναν το τετράμηνο παρέμειναν σταθερές, ενώ η αισθητή αύξηση τους ξεκίνησε τον Μάρτιο 99,8 δισεκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια τον Απρίλιο έφθασαν τα 104,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την τελευταία φορά που οι ρωσικές επενδύσεις είχαν πετύχει ένα τέτοιο επίπεδο σε αμερικανικά δεκαετή ομόλογα, ήταν τον Οκτώβριο του 2014 (108,9 δισεκατομμύρια δολάρια). Κατά αυτόν τον τρόπο στο κατάλογο των μεγαλύτερων πιστωτών των ΗΠΑ, η Ρωσία μετακινήθηκε τον Μάιο από την 14η στην 13η θέση ξεπερνώντας την Σιγκαπούρη στην κατάταξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Newsroom