«Ο πανικός τους δεν κρύβεται» ανέφερε σε ανακοίνωση της. «Όσο και να προσπαθήσουν όμως, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όλα θα έρθουν στο φως». Η βόμβα Καμμένου έπεσε στην αυλή Μαξίμου και έχει απασφαλίσει. Το θέμα είναι τι ζημιά θα προκαλέσει αν εκραγεί. Αυτή είναι η εκτίμηση της Πειραιώς. Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται.

Ο κλοιός σφίγγει και γύρω από τον πρωθυπουργό ο οποίος αν και έχει προκληθεί πολλές φορές δεν έχει απαντήσει ακόμη σε ποια χρονική στιγμή ενημερώθηκε από τον κυβερνητικό του εταίρο για τις επαφές που είχε με τον ισοβίτη και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν στη συνέχεια. Προφανώς κρατάει κάποιες επιφυλάξεις για το τι μπορεί να προκύψει. Υπάρχει και η κατάθεση του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη στο Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά ότι τους έγραψε «όλους»… Τι εννοούσε; Και τι έπεται;

Η ΝΔ κατέθεσε αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Την υπογράφει σύσσωμη η Κ.Ο με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολουθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά τη Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών».
«Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση» τόνισε. «Ο κ. Τσίπρας ως τώρα αρνείται να απαντήσει αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου». Ο κ.Κικίλιας προειδοποίησε ότι «οι ευθύνες δεν παραγράφονται και θα αποδοθούν σε αυτούς που τις έχουν, όποιοι και αν είναι».

Η ΝΔ κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το αίτημα για εξεταστική επιτροπή. Ήδη άρχισε να συγκροτείται στη Βουλή ένα ευρύτερο αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση για την εμπλοκή Καμμένου με ισοβίτη. Χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε κοινό αίτημα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να κληθεί ο Υπουργός Αμυνας να εξηγήσει τι έλεγε στις 12 κλήσεις διάρκειας 21 λεπτών με τον ισοβίτη.

Υποστήριξε ότι όλα αναλύθηκαν και στα ΜΜΕ! «Με τη στάση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδείχτηκε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά» τόνισε η ΝΔ. Η κ. Χριστοδουλοπούλου τελικά κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να επανέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17 Ιουλίου.

Το Μαξίμου επέπληξε τη ΝΔ γιατί αδιαφόρησε για άλλες εξεταστικές (Siemens, Novartis, Ερρίκος Ντυνάν κλπ). «Τις Εξεταστικές Επιτροπές, που αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η ΝΔ τις έχει υπερψηφίσει όλες» απάντησε η ΝΔ. «Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών. Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με το φυλακισμένο ισοβίτη;» ανέφερε η ΝΔ.


Newsroom