Διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προκειμένου να συμπεριληφθεί το Χαλέπι στην προσωρινή εκεχειρία που εφαρμόζεται από το συριακό στρατό, σε μερικές δυτικές περιοχές της χώρας.Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, θεωρούν ως αποφασιστικής σημασίας την κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, προκειμένου να εδραιωθούν συνθήκες γενικότερης κατάπαυσης του πυρός, αλλά και να δημιουργηθεί θετική διπλωματική προοπτική για τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, διεξάγονται μετ’ εμποδίων στη Γενεύη.

Νωρίτερα, από τη Γενεύη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι απηύθυνε έκκληση για την αποκατάσταση της κατάπαυσης του πυρός σ’ όλη την επικράτεια της Συρίας και τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Χαλέπι.«Ο τερματισμός των βιαιοτήτων στο Χαλέπι και η επιστροφή σε μια διαρκή αναστολή των εχθροπραξιών αποτελεί άμεση προτεραιότητα» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον ειδικό αποσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα και τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Ριάντ Χιτζάμπ.

«Εργαζόμαστε πάνω σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να αποκλιμακωθεί η ένταση των μαχών και να μειωθούν οι εντάσεις και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε απτή πρόοδο» σχολίασε εκ μέρους των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το τελευταίο 10ήμερο στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Μ. Βρετανία.


Newsroom