Η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταγγέλει τόσες μέρες την σιωπή Τσίπρα, διότι στην περίπτωση που η υπόθεση πάρει επιπρόσθετες διαστάσεις, άλλες είναι οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όλους όσοι είχαν γνώση και έδωσαν κάλυψη στον υπουργό Αμυνας. Γι αυτό προφανώς αρνείται βα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις ο Αλ.Τσίπρας, όπως σχολιάζουν κομματικές πηγές της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Νίκος Φίλης δεν απέκλεισε την εξεταστική εάν προκύψουν και άλλα στοιχεία, όπως επισημαίνουν.
«Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά την Δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία των θεσμών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στο ΑΠΕ. «Ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει ακόμη και σήμερα, για το αν γνώριζε την εμπλοκή του κ. Καμμένου» συνέχισε. «Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Όσα πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια και αν κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορέσει να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί την Πολιτική Επιτροπή την Τετάρτη. Αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους για την εμπλοκή Καμμένου σε καθώς υπάρχουν σκιές για πολιτική σκευωρία σε βάρος του προέδρου της ΝΔ μέσα από την απόπειρα ενοχοποίησης του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή και ζητάει τη στήριξη όλων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός την έχει απορρίψει καλύπτοντας τον κυβερνητικό του εταίρο με το επιχείρημα ότι «δεν έκανε και κανένα έγκλημα, ζητούσε από έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί την υπόθεση για λόγους αντιπερισπασμού από τις επιτυχίες στην οικονομία.

Η Πειραιώς μίλησε για «ανοησίες» και «αστειότητες».

Ο Αλ.Τσίπρας ακολουθώντας το παράδειγμα του Κώστα Σημίτη αρνήθηκε την εξεταστική διότι «η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη» όταν για όλες τις εξεταστικές που έφερε η σημερινή κυβέρνηση οι σχετικές υποθέσεις επίσης ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Η ΝΔ απάντησε επίσης ότι εκείνη ψήφισε όλες τις εξεταστικές που επικαλείται το Μαξίμου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται αυτές που τον αφορούν.
Πηγές της Πειραιώς υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε τον κ. Τσίπρα εάν:

1) Είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για την επαφή του με τον ισοβίτη;
2) Είχε την έγκρισή του για να το πράξει;
3) Είχε ή έχει πλέον γνώση του τι ειπώθηκε μεταξύ τους;

Κατηγορούν τον Π.Καμμένο ότι «οι λεονταρισμοί του να καταθέσει η αντιπολίτευση πρόταση μομφής ή να προτείνει προανακριτική αποδείχτηκαν κούφιοι».

«Κρύβεται πίσω από τον κ. Τσίπρα, όπως ακριβώς ο κ. Τσίπρας κρύβεται πίσω από τον κυβερνητικό του εταίρο. Είναι ο ένας όμηρος του άλλου και κρατάνε και οι δύο μαζί εγκλωβισμένη τη χώρα» τονίζουν.


Newsroom