Οι πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σημείωσαν πως οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ έναντι της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες και παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Οι κ.κ. Πούτιν και Ρουχανί ζήτησαν να υπάρξει αντικειμενική έρευνα για τα χημικά όπλα στην πόλη Ιντλιμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria. Οι ίδιοι δήλωσαν έτοιμοι να βαθύνουν τη συνεργασία τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, το κέντρο κοινής διοίκησης των δυνάμεων της Ρωσίας, του Ιράν και της Χεζμπολά του Λιβάνου δήλωσε πως θα αυξήσει τη στήριξη προς τον στρατό της Συρίας, μετά την αμερικανική πυραυλική επίθεση, ενώ τόνισε πως η επίθεση αυτή «ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές», προειδοποιώντας πως «από εδώ και στο εξής «θα απαντούμε σε όποια επιθετικότητα».

Τόνισε πως δεν θα αποτραπεί από το να «απελευθερώσει» της Συρία μετά την αμερικανική επίθεση, ενώ χαρακτήρισε «παράνομη» την παρουσία αμερικανικού στρατού στη Βόρεια Συρία, λέγοντας πως ο στόχος για έλεγχο της περιοχής τον καθιστά δύναμη «κατοχής».

 


Newsroom