Υψηλόβαθμο στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, ζήτησε από το FBI να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έχει συλλέξει για τους πιθανούς δεσμούς μεταξύ του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας.

Χαρακτήρισε παράλληλα «μη δίκαιη» τη δημοσιοποίηση της έρευνας που διεξάγει το FBI, σχετικά με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, ενώ την ίδια στιγμή, δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία για τις ενδεχόμενες σχέσεις του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων με τη Ρωσία.

Το FBI διεξήγαγε προκαταρκτική έρευνα τους προηγούμενες μήνες αναφορικά με τις καταγγελίες ότι ο κ. Τραμπ ή οι άνθρωποι του έχουν σχέσεις με Ρώσους πολίτες ή επιχειρήσεις που προκαλούν ερωτηματικά. Ωστόσο, από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία τα οποία να δικαιολογούν την έναρξη πλήρους έρευνας γύρω από το ζήτημα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά την υπόθεση. Το FBI τηρεί στάση σιωπής και δεν έχει συζητήσει δημόσια την έρευνα.

Η κ. Κλίντον διαβεβαιώνει ότι το FBI δεν θα βρει τίποτα που να είναι επιλήψιμο στη νέα έρευνα που διεξάγει για το χειρισμό των ηλεκτρονικών της μηνυμάτων από ιδιωτικό διαμετακομιστή, την περίοδο που ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι έρευνα θα διαρκέσει για χρόνια, ενώ στην περίπτωση προεδρικής εκλογής της κ. Κλίντον, θα επισκιάσει την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων της.


Newsroom