Την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής θα θέσει εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος την οποία συγκαλεί, στο κτίριο της Πειραιώς, το απόγευμα. 

«Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει, η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» αναμένεται να τονίσει και να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ στους κυβερνητικούς εταίρους: «Το πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χτίστηκε πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα. Θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό» είναι η πεποίθηση του.

Στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να κρατήσει αναμμένες τις μηχανές του κόμματος και μέσα στο καλοκαίρι και να μην αφήσει περιθώρια μακράς ραστώνης ούτε στους βουλευτές αλλά ούτε και στα στελέχη. Θα στείλει και εσωκομματικά μηνύματα, ότι τη μάχη πρέπει να τη δώσουν όλοι μαζί.

Η «παροιμιώδης αποτυχία» της Κυβέρνησης στην Οικονομία αλλά και «η βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία, στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών» θα αποτελέσουν σημεία αιχμής της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ.
Για την οικονομία, θα υπογραμμίσει ότι η χώρα γύρισε πίσω και τώρα τρέχει να καλύψει ένα μικρό μέρος της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει.
«Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκαν τέλος των μνημονίων και της λιτότητας και έφεραν δύο μνημόνια και λιτότητα για μισό αιώνα» θα τονίσει.

Όσον αφορά στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι δεν υπάρχει «ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε μια μεγάλη επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα και να μην έχει ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ».

Η Πειραιώς εξαπολύει εντός και εκτός βουλής μετωπική εφ´ όλης της ύλης σε Τσίπρα και Καμμένο.Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή το αίτημα για εξεταστική που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή για την εμπλοκή Καμμένου με ισοβίτη με τον οποίο είχε 12 επαφές διάρκειας 21 λεπτών. Πολύ σκληρή γλώσσα θα χρησιμοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις επιθέσεις που εξαπολύουν κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εναντίον της Δικαιοσύνης.
«Επιθέσεις που αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας Κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό» όπως θα τονίσει.
«Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη. Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη ΝΔ απέναντι».

Η Πειραιώς μελετάει τις δημοσκοπήσεις. Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι αρκετές μονάδες μεγαλύτερη από εκείνη που τον χωρίζει από το ΠΑΣΟΚ. Προβλέπει ότι η ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι μη αναστρέψιμη. Για την δυναμική της ΝΔ ο Κυρ.Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι παρά το μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, απαιτείται προσήλωση στη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει τη χώρα μπροστά.
«Αυτό θα επιτευχθεί με αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού με σεμινάρια και επιμορφωτικές δράσεις κατάρτισης, με εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος και με παρουσίαση του προγράμματος και των θέσεών του» είναι η γραμμή του.
Το προσωπικό του στοίχημα είναι η ΝΔ να ενώσει όλους τους Έλληνες ανοίγοντας τις πόρτες του κόμματος, «μακριά από διχαστικά μηνύματα, δίχως λογικές ρεβανσισμού και χωρίς ίχνος αλαζονείας».


Newsroom