Ολο έρχεται κι όλο δεν φαίνεται η πολυθρύλητη λοταρία των αποδείξεων, η οποία επί του παρόντος «κολλάει» σε τεχνικά προβλήματα. Οπως διαβεβαιώνουν πάντως από την Καραγεώργη Σερβίας, τον Οκτώβριο θα έχουμε… πρεμιέρα. 

Στη κληρωτίδα της ΑΑΔΕ θα μπουν κατ’ αρχάς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές του Σεπτεμβρίου, τα δεδομένα των οποίων αποστέλλονται κανονικά από τις τράπεζες στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία τους. Και πώς θα γίνονται οι κληρώσεις; Εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να πριμοδοτήσει τις μεγάλες αγορές, άρα τις «βαριές» αποδείξεις, αλλά να δώσει κίνητρο χρήσης καρτών ακόμα και στις μικρές, καθημερινές συναλλαγές, όπου τα μετρητά παραμένουν ο… βασιλιάς, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις αγορές να γίνονται κάτω από τη μύτη της Εφορίας. 

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι οι ηλεκτρονικοί λαχνοί να προκύπτουν από τον συνδυασμό της αξίας με τον αριθμό των συναλλαγών κάθε φορολογουμένου. Αυτοί οι ηλεκτρονικοί λαχνοί θα συσχετίζονται με τους ΑΦΜ των φορολογουμένων στους οποίους είναι χρεωμένες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, και κάπως έτσι θα βγαίνουν οι τυχεροί κάθε μήνα.

Οπως αναφέρουν από την Καραγεώργη Σερβίας, έπειτα από σκέψεις για την αναλογία του αριθμού τυχερών και του μηνιαίου προβλεπόμενου επάθλου του 1.000.000 ευρώ, έχουν καταλήξει στο ότι κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς φορολογούμενους.  Και επειδή το ετήσιο κονδύλι των 12.000.000 ευρώ θα αξιοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο σεντ, τα Χριστούγεννα θα γίνει μια σούπερ κλήρωση για τα 8.000.0000 των πρώτων μηνών του έτους, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πόσοι θα είναι οι τυχεροί.


Newsroom