Στα άκρα φτάνει η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με επίκεντρο την δικαιοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών.

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, αναμένεται να κορυφωθεί στην συζήτηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Βουλή την Παρασκευή, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της Ν.Δ για εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τις 12 συνομιλίες διάρκειας 21 λεπτών του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη και όλων όσοι εμπλέκονται.

Η νέα ένταση προκλήθηκε από τις νέες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, των υπουργών Σταύρου Κοντονή, Παύλου Πολάκη, Δημήτρη Τζανακόπουλου και άλλων, με αφορμή την απόφαση για τη μη αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ακολούθησαν βανδαλισμοί κουκουλοφόρων στην Ερμού. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ για «απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη που τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας».

«»Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της» τόνισε.
«Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία. Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Εξέφρασε και την αγανάκτηση του για τις καταστροφές στην Ερμού και έθεσε εκ νέου θέμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η ΝΔ έχει ζητήσει την παραίτηση του και ο Κυρ.Μητσοτάκης έχει καταστήσει υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για ότι συμβεί, αφού δεν τον απομακρύνει.

«Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα θλιβερά επεισόδια αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επικαλέστηκε το άρθρο 26 του Συντάγματος που αναφέρεται στην διάκριση των εξουσιών. «Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα και τη διάκριση των εξουσιών» έγραψε στο Twitter.

«Είπε ο Τσίπρας ότι θα είναι κάθε λέξη του Συνταγματος, δεν είπε πως ότι δεν τον βολεύει θα το καταργεί».

Η Πειραιώς έβαλε στο στόχαστρο της τον Στ.Κοντονή. Καυτηρίασε το γεγονός ότι για πρώτη φορά Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξόφλησε νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου. Κατηγόρησε τον κ.Κοντονή ότι για μια ακόμη φορά «υπερέβη τα όρια» . «Είναι προφανές ότι οι βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή» ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση έγραψε: «Επικαλείστε συνέχεια το «κοινό περί δικαίου αίςθημα»! Ρωτήστε αν δεν φοβάστε,τους πολίτες για τους βανδαλισμούς!!!»

Στην Πειραιώς συζητήθηκε ιδιαίτερα και η κόντρα που σημειώθηκε μεταξύ του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνεια σχετικά με το Noor 1.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι «πιθανόν ο κ. Καμμένος ενήργησε κατόπιν εντολών της εισαγγελίας για να εκμαιεύσει πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Noor 1». Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξανέστη. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάργηση του κράτους δικαίου και κατάλυση του Συντάγματος με υποστηρικτές «το δικό τους παρακράτος». «Δημιουργούν «ασπίδα προστασίας στις παρανομίες του κ. Καμμένου» τόνισε.


Newsroom