Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Καμμένος Gate τάχθηκε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετώντας το γάντι στην κυβέρνηση.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Λες ασύστολα ψέματα

«Θεωρώ ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας ότι λέτε ασύστολα ψέματα κ. Τσίπρα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «θα υπογράψετε ό,τι σας ζητηθεί για να μείνετε στην καρέκλα. Να θυμίσω οτι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίσατε μέτρα 5,1 δις ευρώ. Μειώσεις συντάξεων. Κάποιοι φτωχοί θα πληρωσουν φόρο εισοδήματος. Ποιόν κοριδεύετε όταν λέτε ότι είσασταν συνεπείς σε αυτό που κάνατε;»
 
Η απάντηση Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε:
«Μην μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για την Χρυσή Αυγή, γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση. Οχι σ εμένα αυτά!».
 Εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Politico.
«Για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ευπρόσδεκτες. Στο Politico υπήρχαν κάποιες δικές μου φράσεις και επιμένω σε αυτό: Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς. Θα πείτε σ΄εμένα ντροπή μου; Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Εχετε αντιληφθεί ότι μιλάτε σε κάποιον ο οποίος έχει θρηνήσει θύματα από αυτή την τρομοκρατία; Η ιστορία δεν παραγράφεται» κατέληξε και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επιβάλει την τάξη στην Ολομέλεια.

 Για την αποτυχία στην διαπραγμάτευση φταίει η αντιπολίτευση, για τα capital controls φταίνει οι κακοί ξένοι, για την ανομία στα πανεπιστήμια φταίει ότι δεν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τα θύματα της εγκληματικότηταςμ φταίει η κακιά στιγμή. Αναλάβετε επιτέλους κ. Τσίπρα τις ευθύνες σας. Είστε ένας πρωθυπουργός πολύ κατώτερος των περιστάσεων, είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Εξεταστική για το Kαμμένος Gate

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι ο κ. Καμμένος μιλούσε με έναν ισοβίτη. Αν το γνωρίζατε έχουμε πρωθυπουργική ανάμειξη. Αν δεν το γνωρίζατε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί. Οσο αγαθές και αν είναι οι προθέσεις κάποιου δεν είναι φυσιολογικό να μιλάει ένας υπουργός με έναν ισοβίτη. Σε καμία δημοκρατική χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Ρώτησε μάλιστα τον κ. Καμμένο αν μιλάει συχνά με ισοβίτες. Η διάκριση των εξουσιών κ. Τσίπρα ακριβώς αυτό το νόημα έχει. Αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες. Ο κ. Καμμένος μας ζήτησε να προχωρήσουμε στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Συμφωνείτε να γίνει εξεταστική για το ζήτημα αυτό; κατέληξε.
 Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο τόνισε:

«Άκουσα ότι ο κ. Καμμένος έχει στην κατοχή του υποκλαπείσες τηλεφωνικέες συνομιλίες και δεν τις καταθέτει. Αν λοιπόν αισθάνεστε τόσο σίγουρος γι’ αυτή την υπόθεση ιδού η Ρόδος. Ελάτε να φτιάξουμε μαι Εξεταστική Επιτροπή. Εγω δεν καλύπτω κανέναν. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η υπόθεση του Noor1 είναι γνωστή από το 2014. Δεν σας προβλημάτισε αυτή η υπόθεση όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής; Φαντάζομαι καμπανάκια θα έπρεπε να έχετε βαρέσει από νωρίς. Αν δεν συναντούσε ο Τσίπρας το Μαρινάκη στο Μαξίμου τον συναντούσε ο Παππας. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να μάθουμε, ποιος μιλούσε με ποιον».
 
Eπίθεση Μητσοτάκη σε Καμμένο και Πολάκη

Στην πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση . Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ασχήμια της πολιτικής ζωής» τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας και «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο Παύλος Πολάκης.

«Είστε ο τελευταίος κ. Τσίπρα που μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΝΔ για την αντιπολιτευτική της στάση» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο πολιτικός κυνισμός σας δεν έχει όρια. Το ύφος , το ήθος και η ασχημιά της συμπεριφοράς Καμμένου είναι γνωστή. Μπορεί ο κ. Καμμένος να χρησιμοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα σα να είναι το χόμπι και το παιχνίδι του; Υπουργός Αμυνας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη; Ποτε έχουν ξαναγίνει αυτά στην χώρα μας; Όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου. Σε μια δημοκρατία όμως κ. Τσίπρα το αποφασίζει η δικαιοσύνη. Ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκη. Σας είχε ενημερώσει για τις επικοινωνίες του» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια έκανε λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

«Η εξουσία σας έχει φθείρει κ. Τσίπρα. Το χειρότερο είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά και έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιπολιτευτικές πρακτικές. Ασκείτε πίεση στην δικαιοσύνη δημόσια και χωρίς ντροπή. Δεν ειναι πολιτικά ανεύθυνος αλλά και θεσμικά χυδαίος ο Πολάκης. Εσείς γνωρίζετε το γιατί τον καλύπτετε. Κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να αποδώσει τις επιθέσεις του στον καύσωνα. δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση για να ξέρετε ότι δεν ξεπερνιούνται οι θεδμοί αλλά υπάρχουν για να συγκρατούν την εξουσία από τις αυθαιρεσίες» είπε χαρακτηριστικά.

 Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτοί είστε, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως έδωσε επικοινωνιακά το βάρος στις «λίστες», από τις οποίες τα κέρδη για το κράτος ήταν ελάχιστα, ενώ αντίθετα ατόνισαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα και τα καύσιμα, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ελαχιστοποιηθούν.

«Εμείς θα προφυλάξουμε την πατρίδα μας από τις επιθέσεις λαϊκισμού και αντιθεσμικές. Εσείς κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε κ. Τσίπρα» κατέληξε την παρέμβασή του για τα θεσμικά ζητήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
«Βλέπετε επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν»

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση βλέπει επιτυχίες εκεί που δεν υπάρχουν.

«Να σας θυμίσω το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης με τους κόφτες και το ασφαλιστικό – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Πάμε να θυμηθούμε μαζί ποιοί ήταν οι στόχοι που εσείς ο ίδιος είχατε θέσει πέρυσι τον σεπτέμβριο για την οικονομία στην ΔΕΘ.

Στόχος λέγατε είναι να κλείσει σύντομα η δεύτερη αξιολόγηση, να μπει η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα απομείωσης του χρέους και να είμαστε σε θέση να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020. Αποτυχατε σε όλα. Πραγματικότητα – Τσίπρας: 5-0» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους στόχους του πρωθυπουργού τόνισε πως: «η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2016 – Έκλεισε το καλοκαίρι του 2017. Ανεβήκατε στην κυβέρνηση για παροχές 12 δις ευρώ και κρατιέστε σε αυτήν με μέτρα 14 δις ευρώ. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι γνωρίζατε πως δεν θα ληφθούν από τώρα αποφάσεις για το χρέος. Εσείς κ. Τσίπρα δε λέγατε ότι θα περάσετε τα μέτρα επειδή θα πάρετε το χρέος;»
Αναφερόμενος στην ποσοτική χαλάρωση ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «την περασμένη εβδομάδα ο Draghi τερμάτισε το θέμα της ένταξης της Ελλάδας στο QE» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που έχει το θράσος να συγκρίνει το σήμερα με το 2014.

«Η χώρα είχε πρωτογενή πλεονάσματα αλλά εμείς μειώναμε τους φόρους και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τώρα εσείς ξεζουμίζετε τους πάντες. Το χρέος το ΔΝΤ το θεωρούσε βιώσιμο. Είχαμε έκθεση βιωσιμότητας και η χώρα είχε ισχυρό τραπεζικο σύστημα, χωρίς capital controls» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διώχνει τις επενδύσεις και τόνισε ότι αν σήμερα υπάρχει ανάπτυξη αυτό οφείλεται στις πολιτικές της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη ξεχνώντας ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί από ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, με υπουργούς συκοφάντες. Αν υπάρχει ανάπτυξη αυτό συμβαίνει εξαιτίας όλων αυτών που ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε. Στα οδικά έργα που εμείς ψηφίσαμε και εσείς καταψηφίζατε. Στην είσοδο της Cosco στο λιμάνι, στις αποκρατικοποιήσεις που αναγκαστήκατε με το στανιό να δεχθείτε. Αν η χώρα στέκεται όρθια είναι και χάρη στην στάση της αντιπολίτευσης. Χάρη στην υπέυθυνη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η ΝΔ δεν συκοφάντησε ούτε επένδυσε στην κρίση και απάντησε στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του 2015 πως έμεινε η χώρα στο ευρώ; Εάν η χώρα στέκεται όρθια ύστερα από τρία μαύρα χρόνια αυτό οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης».

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.


Newsroom