Θέμα απώλειας της δεδηλωμένης της κυβέρνησης έθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι.

Να σημειωθεί ότι Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε στην ομιλία του ότι το «μόνο που υπάρχει για εμένα είναι το δάκρυ του Καραμανλή και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το 1992 που έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα το ονόματος Μακεδονία».

Απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του υπενθύμισε πως ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 είχε συνταχθεί με την θέση της τότε κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία.

«Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη αλλά δεν γίνεται σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλη άποψη να έχει ο υπουργός εξωτερικών και άλλη ο υπουργός Αμυνας. Προκαλείται μείζον θέμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι υπάρχει ακόμη και θέμα δεδηλωμένης καθώς «δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα».

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «δεν μπορείτε κύριε Τσίπρα να έχετε υπουργό Αμυνας έναν υπουργό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής».

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος δεν αρνήθηκε την διαφοροποίησή του και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα τα βρει και θα βγει και πάλι νικητής»! Παράλληλα, επανήλθε στις μομφές ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στην σχέδιο Ανάν, κατηγορώντας την Ντ. Μπακογιάννη ότι ήθελε να παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία.


Newsroom