Στην τροποποίηση του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος της β’ φάσης του διαγωνισμού για την παραχώρηση της λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Πύλου και τμήματος του λιμένος Πύλου, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε στους προ-επιλεγέντες επενδυτές, με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα, το κλείσιμο της εικονικής αίθουσας τεκμηρίωσης θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου και η υποβολή των προσφορών στις 30 Οκτωβρίου.

Οι λοιποί όροι της πρόσκλησης υποβολής παρέμειναν αμετάβλητοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την 40ετή παραχώρηση της μαρίνας Πύλου έχει ξεκινήσει πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2013, αλλά υπήρξαν εμπλοκές με την αρχαιολογία, την τοπική δημοτική αρχή, καθώς και πολυετείς διαπραγματεύσεις επιτευχθεί συμφωνία και να αντιμετωπιστεί το βουνό των εκκρεμοτήτων.

Η Μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου. Με βάση το νέο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαδικασία έγκρισης από τα αρμόδια όργανα, η Μαρίνα Πύλου θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8m έως 30m.

Η χερσαία ζώνη της Μαρίνας έχει έκταση 32.195m2 και, βάσει του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου, ο προτεινόμενος συντελεστή δόμησης ανέρχεται στο 20%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης είναι 30%.


Newsroom