Η Ρωσία δεν πρόκειται να απαντήσει και να κλιμακώσει στρατιωτικά την αντιπαράθεση στη Συρία, μετά το πλήγμα των ΗΠΑ τα ξημερώματα κατά βάσης της συριακής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με ρωσική κυβερνητική εφημερίδα.

Η Rossiiskaya Gazeta αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κάτω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου, Πιοτρ Τολστόι,  δήλωσε στο σώμα: «Πώς μπορούμε να απαντήσουμε; Προφανώς όχι κλιμακώνοντας τη στρατιωτική δράση, ούτε με αεροσκάφη Iskander, μολονότι αυτά είναι μια σημαντική δύναμη για εμάς. Ωστόσο, δεν είναι εκεί που βρίσκεται η δύναμή μας – είναι στο ότι κατανοούμε τη λογική των γεγονόνων», είπε ακόμη ο κ. Τολστόι.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας κάλεσε σε «ήρεμη και λογική δράση προς υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου – σαν αυτή που έλαβε το πρωί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν».

Ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν έδωσε οδηγίες στον κ. Τολστόι να συντάξει έκθεση προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και το αντίστοιχο σώμα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), για το ζήτημα των αμερικανικών πληγμάτων στη Συρία.


Newsroom