Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο και αφορούν την υπόθεση Novartis θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες προκειμένου να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ζήτησε για μια ακόμη φορά την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν καταρρίπτεται περίτρανα ο μύθος της σκευωρίας.

Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι «τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο στον Τύπο έδειξαν ότι ο Αντ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός είχε συμβούλους στελέχη της εταιρείας, όπως προκύπτει από τα εσωτερικά έγγραφα της Novartis. Ακόμα υποστήριζαν ότι τη διασταύρωση των έως τώρα δεδομένων και εγγράφων, τα οποία υπάρχουν στη δικογραφία που έχει συντάξει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και έχει σταλεί στη Βουλή, προκύπτουν 10-12 συναντήσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στελέχη του Μαξίμου – Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Πτωχός, Τάκης Μπαλτάκος.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης -σύμφωνα με τα έγγραφα- εμφανίζεται να παραλαμβάνει από τη Novartis σχέδια νόμου τα οποία στη συνέχεια τα έκανε νόμους του ελληνικού κράτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις, τόνισε ότι «η ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του κυρίου Γεωργιάδη, μιλούσαν για σκευωρία, μιλούσαν για μια στημένη υπόθεση, την οποία υποτίθεται ότι ενορχήστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συμπαιγνία με δικαστικούς λειτουργούς. Πέραν του προσβλητικού της τοποθέτησης αυτής για την ελληνική δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, πλέον φαίνεται ότι εάν έστω και ένας πολίτης θα μπορούσε να πιστέψει αυτή την πολιτική αφήγηση, μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει ούτε ένας πια που να συζητά περί σκευωρίας. Διότι η Novartis ήδη από το 2017, μόνη της, στην πραγματικότητα, τον Φλεβάρη του 2017, μόνη της, αναγνώρισε ποια είναι τα πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Με δεδομένη την αποκάλυψη αυτή, πια, ο κύριος Γεωργιάδης νομίζουμε ότι είναι μάλλον αυτονόητο ότι θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης και η διαλεύκανσή της και η απόδοση των ευθυνών».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία αναφέρει: «Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε. Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε;

Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή. Τι είπε; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη. Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…»


Newsroom