Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Τουρκίας επιβεβαιώνοντας την κοινή επιθυμία τους, για την ενίσχυση του διμερούς πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το πλαίσιο ακύρωσης των οικονομικών περιορισμών που εξακολουθεί να εφαρμόζει η Ρωσία κατά της Τουρκίας, αλλά και ζητήματα του αγωγού φυσικού αερίου Turkstream, όπως και την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακούγιου, όπως γνωστοποίησε το Κρεμλίνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στην Τουρκία έναν νέο 12μηνο χρονοδιάγραμμα για την ανανέωση των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet.»

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου έγινε κατά την πτήση επιστροφής του από την διάσκεψη του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι στην διάρκεια της συνόδου, η ΕΕ συμφώνησε να δώσει μία νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία. Παράλληλα, τόνισε ότι τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών κι Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα συνεργαστούν για το 12μηνο χρονοδιάγραμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέφερε και το ζήτημα της απελευθέρωσης της βίζας, δηλώνοντας ότι Τούρκοι κι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα συνεργαστούν για το θέμα αυτό


Newsroom