«Βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα είναι λύση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. 

«Σημαντική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γαλλία ο πρωθυπουργός, πριν τη συνάντησή του με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών.

Συμπλήρωσε πως «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup ώστε να μην χρειαστεί να τεθεί στο επίπεδο των ηγετών».

«Αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες αλλά η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανένα»μ εξήγησε.

Η Ευρώπη έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει. Πρέπει τώρα να δείξει σε όλους ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και να κοιτάξει μπροστά. Πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Μπρ. Λεμέρ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το πολιτικό θάρρος να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. «Πάντα θεωρούσα το θάρρος τη μεγαλύτερη αρετή ενός πολιτικού και αυτή την αρετή την κατέχετε».

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι πάντα κάτι το δύσκολο αλλά οι μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή θα είναι θετικές για το λαό και θα επιτρέψουν στην οικονομία να επιστρέψει στην ευημερία», υποστήριξε.

«Σε δυο ημέρες έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ με την ανάλυση που κάνετε. Δεν είμαστε μακριά από τη λύση και αυτή πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε στις 15 Ιουνίου». συμπλήρωσε.

Όπως είπε όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος. Θα πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε αναζωπήρωση της ελληνικής κρίσης. Σημείωσε δε ότι έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές για το συγκεκριμένο θέμα: με την Κρ. Λαγκάρντ, το Β. Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Επομένως θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος για μια καλή συμφωνία. Η αισιοδοξία δεν φτάνει πάντα χρειάζεται και τύχη», είπε και έδειξε ένα φυλακτό από την Αμοργό που φορούσε στο χέρι του.

Είμαστε σίγουροι για την εύνοια των Θεών πρέπει να τους βοηθήσουμε λίγο, ανταπάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:Λεμέρ: Δεν είμαστε μακριά από την επίτευξη συμφωνίας


Newsroom